Delen

Honda Caferacer Cb750/900

Prachtige Honda Caferacer CB 750/900 te koop. Meer detailfoto's, video's en informatie over de gebruikte componenten zijn te vinden op de website.
HONDA CAFERACER CB750/900

Model: Honda CB 750 K,
Type: straatracer, aangepaste fiets
Registratienummer: MB-82-RX
Chassis-/Framenummer: RC01-2114302
Motornummer: SC01E-2004254
Bouwjaar: 1981
Datum 1e inschrijving: 20-03-1981
Aflezing tellerstand Kleur: Wit uni
Leeg gewicht: 236 kg
Brandstof: BenzineSpecificaties

Ixil dempers, 4 in 2 in 4 uitlaatsysteem, verstelbare Koni schokbrekers achter, 17 inch gecoate velgen type Suzuki en Yamaha, kunststof voorspatbord, Suzuki GSXR 46 mm voorvork, zijstandaard, CB 550 gastank (1976) met snelvuldop , vijfversnellingsbak type CB 900 FZ, LSL haringen, bruine rubberen handgrepen, zwart LSL stuur, hydraulisch bediend remsysteem, twee zwevende geperforeerde schijven voor, enkele geperforeerde schijf achter, Sumitomo remklauw achter, Nissin remklauwen voor (4-zuigers), Nissin rempomp, Daytona digitale tellerklok, korte rechte stootborden, Rizoma reservoirs, druppellader aansluiting, K&N open luchtfilters, K&N carterontluchting, NGK bougiekabels, RVS bevestigingsmaterialen, grijs gepoedercoate motoronderdelen, achter LED verlichting, achter LED knipperlicht (bullet style), LED kentekenplaatverlichting, op maat gemaakte 1 persoons stoel, geoptimaliseerde Honda Bol d'or motor. Keihin CR Special carburateurs, oliekoeler, RVS gevlochten olieslang, lichtmetalen linker spiegel, aluminium achterbrug, RVS gevlochten remleidingen blank gecoat, RVS buttcover op maat, RVS zijbekleding op maat, D.I.D. ketting.

Diefstal beveiliging

De Honda is voorzien van een ART4 goedgekeurd schijfremslot.
Technische componenten

Motor
Dit is een luchtgekoelde 4 cilinder in lijn carbureted motor met een inhoud van 901 CC, die dwars is geplaatst. De motor komt uit een 1979/1980 Honda CB 900 FZ Bol d'or. Er zijn 4 Keihin CR Special carburateurs aanwezig. De motor is gereviseerd en geoptimaliseerd. De hoofden vloeien. De cilinders zijn geslepen. De motor functioneert naar behoren.

Versnellingsbak
De versnellingsbak is voetbediend en heeft 5 versnellingen. De CB 900 versnellingsbak vertoont geen lekkage.

Rit
De Honda heeft achterwielaandrijving door middel van ketting en tandwielen. De aandrijflijn is volledig gereviseerd. De ketting (van een breder type) en de tandwielen zijn in nieuwstaat.

Sturen
Het stuur en de voorvork zijn vrij van beschadigingen. De voorvork vertoont geen zichtbare lekken. De besturing is volledig nieuw gebouwd. Er is een Suzuki GSXR voorvork gemonteerd. Het stuur is nieuw.

Remmen
Het remsysteem is volledig gereviseerd. De remmen zijn in een zeer goede staat. Alle benodigde onderdelen van de schijfremmen zijn nieuw gemonteerd. De remcomponenten zijn in perfecte staat.

Oponthoud
Het ophangsysteem is in een zeer goede staat. Er zijn geen gebreken geconstateerd aan de voorvork en de verstelbare achterschokdempers.
Uitlaatsysteem
Het uitlaatsysteem laat een zeer goede indruk achter. Het uitlaatsysteem is vrij van hoorbare lekkages.

Implementatie van elektrisch systeem
Dit is een 12 Volt systeem. De batterij is in een goede staat

Verlichting
De verlichting functioneert volgens de Nederlandse regelgeving. De lichtunits en lichtglazen vertonen geen beschadigingen. Er is een halogeen koplamp met leds van het merk Jute aanwezig.

Bedrading
De elektrische bedrading is omwikkeld met plastic. De bedrading is, voor zover zichtbaar, intact.

Instrumenten
De instrumenten zijn, voor zover bestuurbaar, in een goed werkende staat. De instrumentenklokken vertonen geen afwijkingen.

Buitenkant

Kader
Het stalen frame is in uitstekende staat. Er is geen roest of beschadiging geconstateerd aan de buizen van het frame. Het frame is gestraald en daarna opnieuw gelakt.

Bijlagen
De opzetstukken zijn meestal van metaal. De metalen delen vertonen geen corrosie. Ook is er geen schade geconstateerd.

Lakwerk
De algemene staat van het eerder vernieuwde lakwerk is zeer goed te noemen. Er is geen noemenswaardige schade aan het lakwerk.

Onderdelen trimmen
De decoratieve delen zijn in perfecte staat. Er is geen verwering of oxidatie.

Rubbers
De afdichtingsrubbers zijn in een gladde staat. De rubbers vertonen geen brosheid.

Velgen
De gecoate spaakvelgen zijn in zeer goede staat. Aan de velgen is geen noemenswaardige schade geconstateerd.

Banden
De banden zijn goed. De maat is 120/70 ZR17 voor en 190/50 ZR17 achter. Er werden geen sneden of andere beschadigingen aan de banden waargenomen. De profieldiepte is 4 mm voor en 7 mm achter. Het merk en type banden: Pirelli Gran Turismo.


Bekleding
De bekleding is bruin van kleur. Als bekledingsmateriaal wordt leer gebruikt. De hoes van het zadel is vrij van beschadigingen. Het zadel is met de hand gemaakt.

Opslag
De Honda staat in een afsluitbare ruimte.

Testrit
Er is geen proefrit gemaakt met de betreffende motorfiets. De componenten zijn gecontroleerd. Er werden geen afwijkingen gevonden.

Oorsprong
De Honda is in originele staat nieuw in Nederland geleverd. Ook in Nederland is de ombouw naar de huidige specificaties gerealiseerd.

Algemene indruk
Deze van origine Honda CB 750 K verkeert in uitstekende staat. De motor is in 2,5 jaar naar de wensen van de huidige eigenaar goed afgesteld.

Interesse? Prijs op aanvraag en deze prachtige Honda caferacer is op afspraak te bewonderen in Someren-Eind, Nederland.