Delen

Aprilia MKII RS250 Rossi

Prachtige Aprilia RS250 MKII Rossi. Nu te koop bij VintageMotorcycles.nl. Voor meer detailfoto's, video en meer informatie, bekijk dan de website.
Aprilia RS250 MKII Rossi

Deze prachtige†Aprilia RS250 MKII Rossi van 1994 is bijzonder mooi. Nagenoeg in nieuwstaat. Deze Aprilia heeft Duitse papieren. Invoer in Nederland kan door VintageMotorcycvles.nl worden geregeld.

De Aprilia RS250 is een race-georiŽnteerde motorfiets met technologie afgeleid van Aprilia's race-ervaring. Hij is geÔnspireerd op de Aprilia RSW250 Grand Prix-motorfiets die door rijders als Valentino Rossi, Max Biaggi en Loris Capirossi werd gebruikt in MotoGP-races

De RS250 is door Aprilia ontworpen om te lijken op hun GP250 motorfiets om hun succes in het kampioenschap te vieren. De Aprilia RS250 wordt aangedreven door een gewijzigde Suzuki RGV250 (VJ22) motor die door Aprilia is geprepareerd. De wijzigingen omvatten een herziene ECU, door Aprilia ontworpen expansieruimtes, vaten en airbox. De dubbele 34 mm Mikuni carburateurs met vlakke schuiven zijn overgenomen van de RGVHet frame is een gegoten twin spar aluminium/magnesium legering met dunwandige monocoque verstevigingen, met de motor als een volledig gespannen lid vervaardigd door Benelli voor Aprilia. De banaanvormige achterbrug is gemaakt van dezelfde gepolijste aluminium legering als de rest van het frame. De reden voor de banaanvorm van de achterbrug is om de expansiekamers ongehinderd onder de motor door te laten lopen om de bodemvrijheid in bochten te verbeteren.

De vorken zijn 41 mm Showa (op de MY98+ modellen) inverted units en zijn instelbaar voor compressie en rebound, de achtervering is een Sachs monoshock die instelbaar is voor voorbelasting, compressie en rebound. De voorremmen van de RS 250 zijn dubbele 298 mm schijven met Brembo Oro vierzuiger remklauwen. De achterrem is een enkele 220 mm schijf met een dubbele Brembo-zuigerremklauw.De voor- en achtervelgen zijn lichtgewicht, 5-spaaks, gegoten aluminium velgen van 3.50x17 voor (3.0x17 op de oudere modellen) en 4.50x17 achter die banden van respectievelijk 120/60x17 en 150/60x17 vereisenDe RS-meters zijn voorzien van een digitaal instrumentenpaneel dat de rijder een verscheidenheid aan informatie biedt. Het toont de maximale en gemiddelde snelheid in kilometers of mijlen per uur, een instelbare toerentalbegrenzer met waarschuwingszone-indicator, de watertemperatuur in een schaal naar keuze, een acculaadindicator, een klok en een chronometer die tot 40 rondetijden kan onthouden.

Bij 16000 km zijn de zuigers vervangen.

Interesse in deze fraaie Aprilia? Neem dan contact op voor meer informatie en prijs.