Delen

Over Vintage Motorcycles

Uit de hand gelopen hobby

Een uit de hand gelopen hobby. Het begon ongeveer een jaar of 8 geleden...
Het was 22 jaar geleden dat ik voor het laats op een motor zat, toen we tijdens een weekend zeilen door een vriend werden verrast. Hij had 10 klassieke motoren verzameld en we mochten met z'n allen een ritje gaan maken. Het was geweldig om met z'n allen, na zo'n lange tijd, weer op een klassieker te mogen rijden. Je kunt je vast wel voorstellen dat ik na deze dag meteen een motor voor mezelf heb uitgezocht. Het werd een Kawasaki Z650 uit 1978, om mee te beginnen

Van het een komt het ander

De Kawasaki Z650 werd al snel ingeruild voor een Kawasaki Z1000 uit 1977, een geweldige motor om mee te rijden. Deze Kawasaki Z1000 heb ik nog steeds, je kunt deze bekijken in het fotoalbum. Hier bleef het niet bij, voordat ik het wist kwam er toch weer een Kawasaki Z650 en ook een†Suzuki GS750 van 1977†kwam bij de collectie. Een nieuwe hobby was geboren en er volgden al snel meer motoren.†Het zoeken en vinden van 'pareltjes' is nooit meer gestopt. Vaak staat wat je zoekt ver weg, dus van Groningen naar Friesland, Zeeland en inmiddels ook diep Duitsland in om fraaie exemplaren te kunnen vinden.

Vaak zijn het pareltjes in de dop, omdat de motoren vaak incompleet, technisch niet in orde, vaak zelfs niet eens lopen en/of veel originele onderdelen missen. Het leuke is om dit soort motoren weer terug te brengen in de oude staat en te zorgen dat ze technisch en optisch weer helemaal op orde worden gebracht. Kost vaak veel onderzoek, speurwerk, tijd, energie en geld, maar altijd met een mooi resultaat.

De garage puilt uit

De schuur in de tuin werd wat vol, met 9 van die mooie klassiekers er in. Ik moest een keuze maken en besloot om alles onder de 1000cc te verkopen. Zo gezegd zo gedaan. Mijn blauwe Kawasaki Z650 van 1978, mijn lichtblauwe Suzuki GS750 van 1977 en mijn rode Honda 550f van 1979 waren binnen 1 week verkocht. De Honda ging naar Portugal, de Suzuki naar Cyprus en de Kawasaki Z650 naar BelgiŽ.

Alle kopers zijn liefhebbers en/of verzamelaars en zijn blij met hun nieuwe aankoop. Daar doe je het uiteindelijk voor.

VintageMotorcycles.nl is geboren

Inmiddels hebben we meer dan 130 motoren staan die te bewonderen zijn in mijn eigen pand in Someren-Eind.†

Heb je interesse in een mooie klassieker? Kijk dan bij ons actuele†aanbod, of geef aan welke klassieker je zoekt, dan kunnen wij op zoek gaan naar een mooi exemplaar.