Delen

Over Vintage Motorcycles

Uit de hand gelopen hobby

Een uit de hand gelopen hobby. Het begon ongeveer een jaar of 8 geleden...
Na 22 jaar niet meer op een motor te hebben gereden, had een vriend waar we een weekend mee gingen zeilen, geheel onverwacht een rit met oude motoren en een stuk of 10 vrienden georganiseerd. Geweldig. Allemaal na hele lange tijd weer op een ouwe motor stappen en rijden. Motoren uit onze tijd. Kawasaki Z650, Kawasaki Z1000, Honda 550, Suzuki GS550, Suzuki GS750, Suzuki GS1000, Yamaha XS 1100 etc. Kortom een feestje die dag. Je begrijpt dat ik na dit weekend er meteen een had uitgezocht. Het werd een Kawasaki Z650 van 1978 om mee te beginnen. Al snel had ik de smaak te pakken en werd deze ingeruild voor de zwaardere Kawasaki Z1000 van 1977. Een geweldige motor om mee te rijden. Deze Z1000 heb ik nog steeds en is verder te bekijken in het fotoalbum. Hier bleef het niet bij. Al snel had ik er weer een Kawasaki Z650 bij. Daarna volgde een Suzuki GS750 van 1977 en nog vele motoren meer. Het zoeken en vinden van 'pareltjes' is niet meer gestopt. Vaak staat wat je zoekt ver weg, dus van Groningen naar Friesland, Zeeland en inmiddels ook diep Duitsland in om fraaie exemplaren te kunnen vinden. Vaak zijn het pareltjes in de dop, omdat de motoren vaak incompleet zijn, technisch niet in orde, vaak zelfs niet eens lopen en veel originele onderdelen missen. Het leuke is om dit soort motoren weer terug te brengen in de oude staat en te zorgen dat ze technisch en optisch weer helemaal op orde worden gebracht. Kost vaak veel onderzoek, speurwerk, tijd, energie en geld, maar altijd met een mooi resultaat.

Op een gegeven moment had ik 9 motoren staan en werd mijn garage wat te vol. Hierdoor besloten om alle motoren onder de 1000 CC te verkopen, omdat ik daar eigenlijk zelf niet meer op reed. Zo gezegd zo gedaan. Mijn blauwe Kawasaki Z650 van 1978, mijn lichtblauwe Suzuki GS750 van 1977 en mijn rode Honda 550f van 1979 waren binnen 1 week verkocht. De Honda is naar Portugal gegaan, de Suzuki naar Cyprus en de Kawasaki Z650 naar Belgie.
Alle kopers zijn liefhebber en/of verzamelaar en zijn blij met hun nieuwe aankoop. Super.
Momenteel heb ik er zelf 7 op voorraad staan, allemaal 1000 cc of hoger en heb ik besloten om middels deze website en facebook wat meer ruchtbaarheid te geven aan Vintage Motorcycles, zodat ik meer leuke motoren kan zoeken, vinden, resatauren/opknappen om weer te verkopen aan andere liefhebbers of verzamelaars. Die oudjes moeten blijven 'lopen'. Inmiddels is het november 2018 en heb ik mijn internetbedrijf verkocht om VintageMotorcycles.nl wat professioneler op ter gaan zetten. Een maand gelden heb ik mijn intrek genomen bij Damen Motoren in Someren.
Hier heb ik een eigen deel van de hal, waar ik mijn 'voorraad motoren' heb staan. Verder kan ik hier in samenwerking met Peter Damen van Damen Motoren al het onderhoud en restauratiewerk uitvoeren.
Heb je interesse in een mooie klassieker? Kijk dan bij ons actueleaanbod, of geef aan welke klassieker je zoekt, dan kunnen wij op zoek gaan naar een mooi exemplaar of wellicht een klassieker om te restaureren. Op de website van VintageMotorcycles.nl kun je eens rondkijken en mogelijk zie je daar wat modellen die je aanspreken. Ook ben je bij ons aan het juiste adres voor restauratie van uw klassieker. Wil je meer weten, klik dan op de links, of neem contact met ons op.